MORAMO

Zelenović: Danica Grujičić pomaže Vučiću da otera lekare iz zemlje

Odnos koji odlazeća vlast ima prema zdravstvu ogoljen je sramotnim potezom prve na listi SNS Danice Grujičić kada je od sagovornika iz opozicije tražila da dokažu da su lekari, koji su se borili protiv pandemije, umrli od koronavirusa.

„Nažalost, videli smo kako i nekada eminentni lekari, poput dr Grujičić, dolaskom u tabor SNS prihvataju vrednosti političko-mafijaškog kartela, koji Srbiju i sve nas vodi pravo u ponor“, poručuje nosilac liste zeleno-leve koalicije MORAMO Nebojša Zelenović.

Isti ti zdravstveni radnici beže iz tog ponora, napuštaju državu, da bi za sebe i svoje porodice obezbedili egzistenciju dostojnu ljudi koji se bore za živote.

„Zato ti ljudi, koji su trbuhom za kruhom otišli u tuđinu, na poziv Aleksandra Vučića da se vrate u Srbiju poručuju “ne vraćamo se”. Loši uslovi rada, nepoštovanje zaposlenih, političke manipulacije, niske plate, zapošljavanje i napredovanje politički podobnih su obeležje vladavine SNS i razlozi koji su oterali zdravstvene radnike iz Srbije. Upravo Aleksandar Vučić i njegovi ministri, koji se svakodnevno hvale uspesima, planovima za izgradnju bolnica i kliničkih centara teraju mlade i obrazovane ljude iz Srbije, a na njihova mesta dovode svoje kadrove s večernjim školama i kupljenim diplomama“, objašnjava Zelenović.

Zato Srbiji danas nedostaje 30 hiljada medicinskih sestara i tehničara.

Vlast se povremeno hvali nabavkama medicinske opreme za koju kasnije saznamo da nema ko da koristi.

MORAMO to da promenimo.

„Moramo da vratimo lekarima ugled i dostojanstvo i da im obezbedimo uslove za rad. Ulaskom u Evropsku uniju i velikim dogovorom sa Zapadom, brzo ćemo dostići evropske plate lekara, kao što je to uradila Rumunija, u kojoj lekari imaju platu od 3 hiljade evra. Kada lekari budu poštovani i kada budu zarađivali kao i svuda u Evropi, neće morati da odlaze. Svako će imati pravo na kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu zaštitu. Zdravstveni sistem će činiti stručni i obrazovani ljudi, koji će sa uživanjem raditi svoj posao“, ističe Zelenović.

Građani će osvojiti slobodu na izborima, mi ćemo otkriti i obelodaniti sve malverzacije koje ova nesposobna vlast radi u zdravstvu već čitavu deceniju, a nezavisno tužilaštvo će procesuirati sve aktere.

„Režim je u panici, jer je svestan da se nalazi na političkoj klackalici na kojoj može da doživi strašan debakl. Potrebno je samo da izađemo na izbore“, zaključuje Nebojša Zelenović.