MORAMO

MORAMO, da prestanemo da tapkamo u mraku i brzo da napravimo veliki dogovor sa Zapadom

Srbija mora prestati da stoji u mraku i mora krenuti jasnim putem ka napretku i na unutrašnjem i na međunarodnom planu. Prof. dr Biljana Stojković i koalicija MORAMO vodiće Srbiju najkraćim putem do Evropske unije.

Moguće je da se u Srbiji stvori život dostojan čoveka, moguće je da živimo bolje i imamo snažan i dobar plan kako da se podigne ekonomija u Sribji, kako da se zaštiti zdravlje, ekologija, životna sredina. Za tako nešto potreban je veliki dogovor sa Zapadom.

Velikim dogovorom sa Zapadom Srbija će uhvatiti priključak sa razvijenim i modernim svetom.

Sada je pravo vreme da se krene sa velikim investicijama u poljoprivredu. U kriznim vremenima, kada je sve manje hrane na tržištu, Srbija mora da prestane da uvozi hranu i da počne da proizvodnju svoje – za to imamo mnogo kapaciteta. Moramo da pomognemo poljoprivrednicima, kako bi proizveli dovoljno hrane za našu državu i kako bismo povećali izvoz.

Imamo jasan plan za razvoj poljoprivrede. Svaki poljoprivrednik dobio bi odmah 200€ po hektaru, a taj iznos bi se povećavao dok ne dođemo do 1.500€, što je evropski standard. Obezbedićemo đubrivo u pola cene i ukinuti akcize i PDV na gorivo za sve poljoprivrednike. Savetnici će biti uvek dostupni poljoprivrednicima, kako bi pospešili proizvodnju i višestruko uvećali svoje prinose.

Poljoprivrednici danas grcaju u dugovima. Obezbedićemo 50% bespovratnih sredstava za sve investicije u poljoprivredi i poljoprivredne kredite sa kamatom od 1%.

Moramo da obezbedimo sredstva za zaštitu bilja u pola cene, da sprovedemo struju i vodu za navodnjavanje do svakog domaćinstva, atara i njive.

Sa jakom poljoprivredom neće biti potrebe za kompanijama kao što su Rio Tinto i rudarenjem najprljavijim tehnologijama koje će zatrovati našu zemlju, vazduh i vodu. Zabranićemo kopanje litijuma i bora u Srbiji, a rudarenje će se vršiti uz strogu kontrolu i visoke standarde, kao i u čitavom zapadnom svetu i tako sačuvati plodnu zemlju.

Srbiji ćemo vratiti krov, zidovima prozore u svet, a našim ljudima dostojanstvo i bolji život.

MORAMO, zajedno i drugačije.