MORAMO

BILJANA STOJKOVIĆ: Mi se ne bavimo kombinacijama

SA ULICE, ČISTA SRCA

„SAMO KADA BI SE POJAVIO NEKO NOV“, koliko ste to puta rekli? Sa pravom. Stara lica nose nova obećanja računajući na buđenje starih očekivanja.

Nova lica nose svoje ostvarene rezultate, postignute odbranama ljudskih prava, odbranama prirode i borbama za poboljšanje životnih uslova.

Koalicija MORAMO je nešto sasvim drugo na ovoj političkoj sceni, kao i ja koja sam kandidovana za predsednicu – mi smo ostvareni ljudi, uspešni u svojim profesijama, koji politiku ne doživljavaju kao biznis, nego kao način za promenu stvari, za vraćanje dostojanstva življenju. Mi smo na ulicama uz građane već dve decenije, poznajemo probleme i nepravde iz prve ruke!

U jeku kampanje i organizovanja našeg karavana, Aleksandar Jovanović Ćuta je odjurio da spreči vraćanje Rakitske reke u cevi! Ništa nije moglo da ga odvrati od toga, jer smo svi mi iz koalicije MORAMO uz naše građane i našu prirodu srcem, energijom i znanjem.

Važno je da novi vetar uđe u rešavanje institucionalnih problema. Mi nikada nismo bili u kombinacijama, ne zanima nas ni kako se to radi, ulazimo čisti i hvatamo se u koštac sa problemima. To je tačka na kojoj su mnogi poklekli. I zato – što je više novih, čestitih ljudi, to je veća šansa da ćemo doći do onih koji se ne bore za svoj džep, nego za ljude, za život, za sve ono što ima smisla.