MORAMO

MORAMO, da radnicima vratimo dostojanstvo i prava

MORAMO da radnicima vratimo dostojanstvo. Izgradićemo sistem u kojem će se poštovati prava radnika, a svako će imati platu za dostojanstven život, a svaki građanin će imati isti pristup državi kao i investitor. Srbija će biti država solidarnosti.

Odlazeća, nesposobna, vlast stvorila je državu koja ni malo ne brine o građanima i radnicima, koji su obespravljeni i rade za sramotno mali novac.

Izgradićemo državu solidarnosti, ukinućemo robovlasnički Zakon o radu, a radnicima ćemo vratiti dostojanstvo i njihova prava – pravo na zaradu od koje će moći pristojno da žive, pravo na dobre uslove rada, pravo na sindikalno organizovanje…

Imamo plan i znamo kako da svaki građanin živi dobro i dostojanstveno od svog rada. Taj plan zove se plata za život.

Garantujemo platu za život koja će da pokrije troškove života tročlane porodice – kvalitetnu i zdravu hranu, odeću, stanovanje, račune, prevoz, obrazovanje, troškove za higijenu, slobodno vreme, kulturu i odmor.

To ćemo brže postići tako što ćemo najkraćim putem pristupiti Evropskoj uniji i napraviti veliki dogovor sa Zapadom. Sve države regiona koje su postale članice Evropske unije, kroz nekoliko godina dostigle su evropske plate.

Država solidarnosti brine o potrebama i pravima svojih građana i pruža jednake šanse svima. Zato MORAMO, zajedno i drugačije!