MORAMO

MORAMO, da seljak ponovo postane gazda

Da pozlatimo Srbiju pšenicom i kukuruzom

Odluka neodgovornog režima da od četvrtka zabrani izvoz ulja, pšenice, kukuruza i brašna veliki je završni udarac na poljoprivrednike. Kada je cena na svetskom tržištu na istorijskom maksimumu, poljoprivrednicima se mora dati mogućnost da povećaju svoje prihode kako bi proizvodnja napredovala. Zato je sada pravo vreme da krenemo sa velikim ulaganjima u poljoprivredu, a brzim ulaskom u Evropsku uniju i velikim dogovorom sa Zapadom otvorimo ogromno evropsko tržište.

Poljoprivrednici trenutno plaćaju svetsku cenu semena, đubriva i nafte, tako da će odluka nesposobnog režima o zabrani izvoza dodatno osiromašiti naše ljude koji proizvode hranu.

MORAMO da stvorimo uslove takve da seljak ponovo postane gazda. Moramo na izborima da odlučimo da li ćemo pozlatiti Srbiju setvom pšenice i kukuruza ili ćemo ostati nerazvijena zemlja koja uvozi hranu.

Prva odluka zeleno-leve koalicije MORAMO biće davanje subvencija od 200 evra po hektaru, odmah ćemo ukinuti akcize i PDV na gorivo za sve poljoprivredne proizvođače, a đubrivo i najbolje seme će biti u pola cene.

Cilj nam je da u četiri godine, do svakog atara i njive sprovedemo vodu i struju, kako bi svi mogli da imaju sisteme za navodnjavanje. Obezbedićemo stručne savetnike, kako bi poljoprivrednici mogli da višestruko uvećaju svoju proizvodnju i prinose.

Na taj način, Srbija će imati dovoljno hrane, neće biti potrebe za zabranama izvoza. Prestaćemo sa uvozom hrane i punjenjem magacina konzervama. Otvaranjem evropskog tržišta poljoprivrednici i država Srbija će dodatno zaraditi.

Moramo da iskoristimo veliku šansu na izborima 3. aprila kako bismo pozlatili Srbiju.