MORAMO

Napadnut kandidat za narodnog poslanika ispred koalicije MORAMO, Rade Obradović

Kandidat za narodnog poslanika ispred zeleno-leve koalicije Moramo, Rade Obradović, napadnut je juče u toku predizbornih aktivnosti. Obradović je presretnut centru u Kule, juče oko 19 časova, dok je prikupljao potpise za izlazak na lokalne izbore grupe građana “ Kritrična masa za pobedu”. Obradovića je nakon uvreda i pretnji, snažno udario pesnicom i oborio na zemlju suprug savetnice ministarke državne uprave i lokalne samouprave.

Pokret Ne davimo Beograd i koalicija MORAMO najoštrije osuđuju napad na konadidata za narodnog poslanika Radeta Obradovića i upozoravamo da je ovakva vrsta nasilja koje kriminalni režim sprovodi nad političkim neistomišljenicima neprihvatljiva.

„Ja ovo vidim isključivo kao politički motivisan napad i pitam se šta će se sve dešavati do izbora kada su naprednjaci na samom početku kampanje ovako počeli da se obračunavaju sa političkim protivnicima“, rekao je Obradović za portal Autonomija.

Napad je prijavljen policiji, a Obradović je dobio medicinsku pomoć u Hitnoj pomoći u Kuli, odakle je upućen na Urgentno odeljenje Opšte bolnice u Vrbasu, gde su mu konstatovane povrede, otok na licu i posekotina.