MORAMO

MORAMO da napravimo veliki dogovor sa Evropom

Biljana Stojković: „Srbiji ćemo vratiti krov, zidovima prozore u svet, a našim ljudima dostojanstvo i bolji život.“

Dobrica Veselinović: „Moramo stvoriti od Beograda dobar grad, koji će uvažavati potrebe svih građana.“

 

Građani Srbije zaslužuju dobar i pristojan život, a jedini garant za to je veliki dogovor sa Zapadom, istakli su predstavnici koalicije MORAMO.

Kandidatkinja za predsednicu Srbije prof. dr Biljana Stojković poručila je da će zajedno sa ljudima iz koalicije MORAMO voditi Srbiju najkraćim putem do Evropske unije.

„Kao predsednica, boriću se za vladavinu prava, za poštovanje svakog slova Ustava, za razgraničenje tri grane vlasti. Staraću se da se ova zemlja više ne rasprodaje. Boriću se za prava radnika, solidarnost i socijalnu pravdu, zdravstvo i obrazovanje, za kulturu i civilizovan život svakog građanina“, rekla je Stojković.

Srbiji ćemo vratiti krov, zidovima prozore u svet, a našim ljudima dostojanstvo i bolji život, poručila je prof. dr Biljana Stojković, kandidatkinja za predsednicu Srbije.

Nebojša Zelenović, nosilac parlamentarne liste MORAMO, poručio je da koalicija MORAMO ima dobar i snažan plan kako da građani žive bolje i kako da se podigne ekonomija u Srbiji, kako da se zaštiti zdravlje, ekologija, životna sredina.

On je rekao da MORAMO nudi vrlo jasan izbor o kome će se glasati trećeg aprila – Srbija na Zapadu i u Evropskoj uniji.

„Građanke i građani će odlučivati hoćemo li da ulazimo u tajne ugovore, u u kojima ne znamo kolike su kamate i u kojima stvari koštaju dva ili tri puta više ili ćemo praviti kvalitetne dogovore sa Evropskom unijom i dobijati grantove i novac, baš kao što je to uradio Šabac za razvoj grada, prečistač otpadnih voda i regionalnu deponiju“, kazao je Zelenović.

Sada je prilika za veliku agrarnu politiku, da poljoprivrednici uz podršku države pokrenu veliku proizvodnju, umesto da se kupuje i uvozi hrana grašak, pasulj, kuruz, ulje, mleko… kao što to sada radi neodgovorni režim sada.

„Da bi se ove stvari desile moramo da napravimo veliki dogovor sa Zapadom. Veliki dogovor koji podrazumeva da sve naše ekonomske izazove, izazove u zdravstvu, obrazovanju, ali i  regionalne i međunarodne pozicije rešavamo u dogovoru sa Zapadom“, istakao je Zelenović.

Dobrica Veselinović, kandidat za gradonačelnika Beograda, poručio je da moramo stvoriti od Beograda dobar grad, koji će uvažavati potrebe svih građana.

„Naša koalicija nije proizvod političke kalkulacije, ona je proizvod želje da promenimo okruženje, ona je proizvod da odgovorimo na klimatske promene i naša koalicija želi da reši narastajuće društvene i socijalne nejednakosti. To MORAMO da uradimo“, izjavio je Veselinović.

On je naveo da je vreme je da ponudimo jednu zeleno-levu alternativu postojećem političkom sistemu i dodao da je uveren u uspeh koalicije MORAMO.

Veselinović je predstavio i četiri ključne stvari kako poboljšati funkconisanje Beograda i napraviti dobar grad.

„Prva stvar je da krenemo da rešavamo zagađenje vazduha u Beogradu. Druga stvar koju pod hitno moramo da rešimo to je saobraćaj. Treća stvar je pitanje revizije štetnih ugovora. Četvrta stvar je pitanje decentralizacije, koja podrazumeva uvođenje novih opština, jer ljudi u lokalnim sredinama znaju šta je potrebno da se njihov kraj razvija“, rekao je Veselinović.