MORAMO

Lazović: Kada dođemo na vlast pravosuđe će biti slobodno

Radomir Lazović, kandidat za narodnog poslanika ispred pokreta Ne davimo Beograd i koalicije „MORAMO“ kaže da će pompezno najavljenu borba protiv kriminala i korupcije Srpske napredne stranke, sada, deset godina kasnije, platiti građani Srbije iz svojih džepova.

„Miroslav Mišković i njegov sin bili su prva meta borbe protiv korupcije Srpske napredne stranke. Ono što danas vidimo je rezultat ove borbe, a to je da su građani njima (Miškovićima), kao odštetu, dužni 30 miliona evra.

Lazović zatim dodaje da će koalicija „MORAMO“ osigurati nezavisnost pravosuđa i dosledno sprovođenje zakona.

„Kada dođemo na vlast, učinićemo da pravosuđe radi bez političkih pritisaka i da oni koji su kršili zakone odgovaraju pred sudom.“

Miškovići su uhapšeni krajem 2012. po optužbama za malverzacije sa putarskim preduzećima i utaju poreza, ali ih je Apelacioni sud nedavno pravosnažno oslobio svih optužbi.Miroslav Mišković je u pritvoru proveo sedam meseci, odakle je pušten da se brani na slobodu nakon jemstva od 12 miliona evra, najvišeg u istoriji srpskog pravosuđa.Paralelno sa suđenjem on je vodio postupak pred međunarodnim institucijama, a Vašingtonsku arbitražu je pokrenuo 2017. godine a prema presudi, Srbija je dužna da isplati Miškovićevima 30 miliona evra.