MORAMO

Nebojša Zelenović: Građani će živeti dostojanstveno od svog rada

MORAMO, da živimo bolje

Odlazeća vlast imala je deset godina da poboljša život građana, ali uprkos tome mi danas živimo lošije u odnosu na sve evropske zemlje. MORAMO, da građanima stvorimo uslove za dobar život i obezbedimo dobre uslove za rad i platu za život.

Ukinućemo trenuti izrabljivački Zakon o radu i ponovo ćemo početi da radimo slobodno, uz uvažavanje svih prava. Za to nam je potreban i brz ulazak u Evropsku uniju i veliki dogovor sa Zapadom.

„Sve zemlje regiona koje su pristupile EU za nekoliko godina podigle su standard građana na nivo kakav imaju sve razvijene zemlje u Evropi“, kaže Nebojša Zelenović, nosilac liste koalicije MORAMO.

Moramo da stvorimo uslove da ljudi ne odlaze iz zemlje, već da se vraćaju, ostaju i pristojno žive.

„Imamo plan kako da svaki građanin živi dobro i dostojanstveno od svog rada. Taj plan zove se plata za život.  Plata za život mora da pokrije troškove života tročlane porodice – kvalitetnu i zdravu hranu, odeću, stanovanje, račune, prevoz, obrazovanje, troškove za higijenu, slobodno vreme, kulturu i odmor. Plata za život je univerzalno ljudsko pravo definisano dokumentima Ujedinjenih nacija i Srbija mora aktivno raditi na ispunjenju ovog prava svim radnicama i radnicima“, poručuje Zelenović.

Novim Zakonom o radu vratićemo prava zaposlenih na dostojanstven rad, radnici će imati pravo na sindikalno organizovanje, znaće se tačno radno vreme, a od svog rada moći će pristojno da žive, kako se živi u svim razvijenim zemljama.

MORAMO, zajedno i drugačije