MORAMO

Šapić pobegao od duela sa Dobricom Veselinovićem

FOTO: Aleksandar Šapić prinstscreen, preuzeto sa: Nova.rs

Iako je bilo planirano da se u jutarnjem programu TV Nova S suoči sa Dobricom Veselinovićem, kandidatom za gradonačelnika pokreta Ne davimo Beograd i koalicije MORAMO, Aleksandar Šapić je otkazao ovo gostovanje i još jednom izbegao debatu.

„Aleksandar Šapić je i do sada bio poznat po tome što beži od pitanja koja se tiču građana, pa je tako više puta ili ćutao ili uvredama odgovarao na kritike. Sećamo se kada je vređao aktiviste Ne davimo Beograd i slao ih na psihijatriju, zato što smo insistirali na odgovoru šta će kao predsednik opštine Novi Beograd da uradi po pitanju ugrožavanja Savskog nasipa. Takođe, nazivao nas je budalama i poredio sa majmunima kada smo govorili o stanju obala, okupaciji obale od strane Cunami splavova ili kada smo pozivali da reši pitanja divlje gradnje u kojoj su učestvovali i njegovi rođaci“, navodi se u saopštenju pokreta Ne davimo Beograd.

Beograd danas, kako ističu, ima velike probleme sa zagađenjem vazduha, saobraćajnim kolapsima, nedostatkom zelenila i velikim urbanističkim haosom koji ne može rešiti nova marioneta od gradonačelnika koja će ispunjavati volju tajkuna bliskih vlasti, kao što je to namera Aleksandra Šapića i SNS-a.

“Beogradu je potreban gradonačelnik koji ne beži od problema, koji ima viziju kako grad treba održivo da se razvija, koji će da čuva i štiti javna dobra, prirodu i životnu sredinu. Beogradu treba Dobrica Veselinović koji je jedini takav kandidat i nije proizvod kalkulacija i kompromisa stranaka, već ima i želju i znanje i tim da vodi ovaj grad”, poručio je Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd.

On je naglasio da je Šapić jedan od najomraženijih ljudi u Beogradu jer je pored toga što je bio zamenik gradonačelnika iz redova DS-a i najbliži saradnik Dragana Đilasa, sada prebegao zarad lične koristi Aleksandru Vučiću.