MORAMO

Ugledni i eminentni stručnjaci okupljeni u timu prof. dr Biljane Stojković

Prof. dr Biljana Stojković poručila je da će, kao predsednica, zajedno sa svojim timom i predstavnicima koalicije MORAMO, vodoti Srbiju najkraćim putem do Evropske unije. Srbija već decenijama tapka u mestu i u mraku, potreban je jasan cilj i pravi put, kako bismo stvorili uslove za pristojan i dobar život svih građana i građanki Srbije.

Moguće je da se u Srbiji stvori život dostojan čoveka, moguće je da živimo bolje i imamo snažan i dobar plan kako da se podigne ekonomija u Sribji, kako da se zaštiti zdravlje, ekologija, životna sredina. Za tako nešto potreban je veliki dogovor sa Zapadom.

Srbiji ćemo vratiti krov, zidovima prozore u svet, a našim ljudima dostojanstvo i bolji život.

Na tom putu prof. dr Biljani Stojković pomagaće ugledni, cenjeni i stručni ljudi njenog tima, koji se bave našim društvom u celini iz različitih aspekata.

Vladavina prava i poštovanje Ustava, poštovanje ljudskih i manjinskih prava i solidarnost su među ključnim svarima za koje će se zalagati prof. dr Biljana Stojković. U njenom timu biće profesorka prava Vesna Rakić Vodinelić i advokat Božo Prelević, kao i Vida Petrović Škero, bivša predsednica Vrhovnog suda Srbije i predsednica Centra za pravosudna istraživanja.

Kvalitetno i svima dostupno zdravstvo je jedna od najbitnijih oblasti svakog društva. Biljanu Stojković će savetovati epidemiolog Zoran Radovanović i Rade Panić, anesteziolog i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta.

Kada se radi o rešavanju ekonomksih pitanja u timu je dr Božo Drašković, koji je bio član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Sada je pravo vreme da se da podsticaj poljoprivredi, da naši proljoprivrednici proizvode više hrane, snabdevaju građane Srbije i povećaju izvoz.

Svim poljoprivrednicima obezbedićemo 200€ po hektaru, đubrivo u pola cene, gorivo bez akciza i PDV-a, takođe u pola cene i stručne savetnike kako bi višestruko uvećali svoje prinose.

Za sprovođenje programa napretka poljoprivrede u njenom timu su poljoprivrednici okupljeno oko Dragana Kleuta, kao i Ljiljana Tomović, profesorka na Biološkom fakultetu.

Urbanizmom će se baviti dr Tomislav Đorđević, a timu Biljane Stojković je i ugledni teolog prof. dr Rodoljub Kubat.

MORAMO, zajedno i drugačije